ONZE AMBACHTELIJKE KEUKEN

Seperator

Onze chefkok bereid alle gerechten zelf, met passie voor het vak. En dat proef je!

Het rundvlees wat gebruikt wordt komt eigen wei, van koeien die een goed leven hebben gehad. Zo worden onze bitterballen, burgers en andere vleesgerechten volgens eigen receptuur zelf gemaakt.

 

 

Onze menukaart wordt regelmatig vernieuwd zodat het past bij het seizoen. Hierdoor weten wij u als gast elke keer weer te verrassen met heerlijke smaakcombinaties.

 

 

Uiteraard staat bij ons voorop dat al onze gerechten matchen met onze eigen gebrouwen bieren. Onze bieren worden dan ook gebruikt in de recepturen zoals beer-battered gamba’s, chicken, onion rings, mosselen…

 

 

Proef smaken zoals u nog nooit heeft geproefd!

BROODJES

Seperator

SANDWICH HUISGEMAAKTE BITTERBALLEN | € 7,25

Eigen receptuur bitterballen met rundvlees van Saler rund, puur natuur zonder kunstmatige kleur of smaakstoffen, met een frisse salade en mosterd.

SANDWICH JONG BELEGEN AMBACHTELIJKE KAAS | € 7,00

Jong belegen kaas van kaasboerderij de Ruurhoeve, little gem, rode ui, crumble van pistache en cashew, met balsamico biersiroop

SANDWICH TARTAAR VAN BIEFSTUK | € 10,50

Verse tartaar van ossenbiefstuk van Saler rund, little gem, kappertjes, sjalot, gekookt eitje, Hollandaise saus gemaakt met Witte Dame, crumble van pistache en cashew

SANDWICH GEROOKTE ENTRECOTE | € 10,75

Dun gesneden entrecote van Saler rund, gerookt op onze American smoker, little gem, piccalilly crème, gekookt eitje

SANDWICH OOSTERS BUIKSPEK | € 9,50

Gerookt op onze American smoker, gelakt en gemarineerd met Hoisin dressing, little gem, crumble van pistache en cashew, zoet zuur, gekookt eitje

STARTERS

Seperator

QUINOA SALADE | € 11,25

Biologische quinoa, gegrilde ui, courgette, paprika, aubergine, avocado, verse huisgemakte aioli en croutons

TARTAAR VAN BIEFSTUK | € 10,-

Verse tartaar van ossenbiefstuk van Saler rund, kappertjes, sjalot, gekookt eitje, crumble van pistache en cashew, Hollandaise saus gemaakt met Witte Dame, croutons

GEROOKTE ENTRECOTE | € 14,50

Dun gesneden entrecote van Saler rund, gerookt op onze American smoker, piccalilly Crème, rode ui, gekookt eitje en croutons

OOSTERS BUIKSPEK | € 8,50

Gerookt op onze American smoker, gemarineerd en gelakt met Hoisin dressing, crumble van pistache en cashew en zoet zuur

SCAMPI & GARNALEN | € 10,50

Gebakken scampi en garnalen, tomaat, paprika, sjalot, knoflook, kappers, sambuca, crumble van pistache en cashew en croutons

BIEFSTUK SPIESJES | € 11,75 5

Gegrilde spiesjes van Saler rund, Hoisin dressing, crumble van pistache en cashew en zoet zuur

SPELT BROODJE | € 3,50

Met piccalilly creme en huisgemaakte aioli

Bier-en-crostinis

BURGERS

Seperator

PULLED PORK BURGER | € 10,-

12 uur traag gegaarde varkensschouder, huisgemaakte bbq saus, little gem, jalapeño, rode ui, augurk

SMOKED CHICKEN BURGER | € 9,50

Dry rubbed gerookte kippendijtjes op onze American smoker, little gem, piccalilly crème, rode ui, augurk, tomaat

AIOLI BEEFBURGER | € 11,50

100% rundvlees van Saler rund (175 gram), avocado, augurk, little gem, rode ui, aioli BBQ

BEEFBURGER | € 10,50

100% rundvlees van Saler rund (175 gram), tomaat, rode ui, little gem, paprika, bbq saus

GEGRILDE GROENTEN BURGER | € 9,-

Gegrilde ui, courgette, paprika, aubergine, little gem, avocado, rode ui, verse aioli

 

Lekker met onze verse frietjes erbij!

€ 2,-

PLATES

Seperator

NOORDZEE KABELJAUW | € 14,-

Witte Dame-battered kabeljauw filet, piccalilly crème, frisse salade, verse friet

VLAAMS STOOFVLEES | € 16,-

Bereid met oude haas, stoofvlees van Saler rund, Luikse stroop, frisse salade, verse friet

BBQ SPARERIBS | € 18,-

Full rack of ribs 600 gram, 6 uur lang traag gegaard, met huisgemaakte bbq saus, frisse salade, verse friet

 

DESSERTS

Seperator

TIRAMISU VAN 240 VOLT | € 7,-

Met 240 Volt gemaakte tiramisu, hazelnoot, Bastogne koek en mascarpone

BIERKAASJE | € 12,00

De smakelijke samenwerking tussen kaasboerderij de Ruurhoeve en de Stadsbrouwerij hebben dit baby kaasje (500-600 gram) ter wereld gebracht. Deze kaas is bereid met onze Oude Haas. Geserveerd met balsamico biersiroop

SNACKS

Seperator

BITTERGARNITUUR | € 6,85

Bitterbal 3st, frikandel 3st, bami 3st, gehaktbal 3st, mayo en mosterd

HUISGEMAAKTE BITTERBALLEN | € 7,85

8 Bitterballen, eigen receptuur, vlees van het Saler rund, puur natuur zonder kunstmatige kleur of smaakstoffen, met mosterd.

CHARCUTERIE (GENOEG VOOR 2) | € 12,85

Mix van verschillende koude ambachtelijke wisselende vleeswaren. De vleeswaren zijn huisgerookt en gegaard op onze American smoker!

BEER-BATTERED NOORDZEE KABELJAUW | € 9,50

Witte Dame-battered kabeljauw met piccalilly crème

PULLED PORK NACHOS | € 11,50

12 uur traag gegaarde varkensschouder vlees, huisgemaakte bbq saus, jalapeño, gegratineerd met jong belegen kaas van kaasboerderij de Ruurhoeve, verse crème fraîche

NACHOS VEGA | € 9,50

Nacho’s met verschillende groenten, gegratineerd met jong belegen kaas van kaasboerderij de Ruurhoeve, jalapeño, verse crème fraîche

BIERKAASJE | € 12,-

De smakelijke samenwerking tussen kaasboerderij de Ruurhoeve en de Stadsbrouwerij, hebben dit baby kaasje (500-600 gram) ter wereld gebracht. Bereid met onze Oude Haas! Geserveerd met balsamico biersiroop

SALER RUNDEREN UIT ONZE WEI

Seperator

Wij werken uitsluitend met het pure rundvlees van het Salerrund. Deze Franse runderen staan net over de grens in België en hebben een goed leven. Ze lopen het gehele jaar buiten, eten gras uit weiden die op een natuurlijke wijze worden bemest en krijgen ruwvoeders bijgevoerd. Het dierenwelzijn is bij de runderhouderij maximaal gewaarborgd. In de smaak van het vlees komt de manier waarop de dieren worden gehouden helemaal terug. Het vlees is uiterst mals, authentiek en heeft een kenmerkende smaak.

X