Ohlala, wat een schoonheden weer. In drinkvolgorde presenteren zij zichzelf als opwarmertje voor de lente.
Witte Donder – White IPA – 5,5%
Terug van lang weggeweest. Begrijpelijk als je bedenkt dat superster NEIPA stijlen als East Coast IPA en White IPA in de vergetelheid heeft gedrukt. Dat vonden we toch een beetje zonde. Hoewel de recepturen erg op elkaar lijken is de brouwtechniek, en dan met name het hopgebruik, wezenlijk anders. Witte Donder is klassiek gehopt middels een bitter, aroma en dryhop gift. En dat zonder overdaad. Net even meer bitter dan een witbier en toch fluweelzacht en super fruitig. Logisch als je de mooiste hoppen van het zuidelijk halfrond gebruikt. Galaxy en Nelson Sauvin staan garant voor smaaksensaties als witte druifjes en een flinke zweem van ananas. Het wordt nog echt lente ook deze week.
Hop me Just a Little Bit More – TDH Weizen – 7,1%
Een variatie op de Evoluwonder maar dan minder ver uitvergist, dus een pak zoeter. Knikker daar een gezonde dosis dryhop in en het wordt TDH. Maar dan wel in 1 grote gift. Dat mag schijnbaar ook triple dry-hopped heten….?? Ok, ben benieuwd wat DDH, SDH of zelfs ZDH dan inhoud….die laatste is overigens niet zo moeilijk te begrijpen. Door naar de volgende Evoluwonder:
Evoluwonder BA Marsala – Tripel Weizen – 9%
De eerste van de ‘Eindhoven Originals’ die vaten van binnen heeft gezien. En me dunkt, wat een sjiek, decadent, zalvend, en vooral, zeer heilzaam resultaat! Die volle tarwebieren ontlenen zich enorm goed voor vaten waar versterkte dranken op hebben gerijpt. Voor degene die zich ‘Pas de Saison XO Calvados’ nog kunnen herinneren? Deze bevind zich op hetzelfde elitaire snoepjes-niveau.
En er is weer knetterverse ‘Naar de Knoppen!‘ verkrijgbaar. Ongewijzigde receptuur! Net zo lekker en verfrissend als voorgaande lentes.