Een “jongensboek” maar dan gerijpt… Een bier met je zwager bedenken aan de keukentafel dat aan de basis staat van het bier dat jaren later tot “Beste bier van Nederland” wordt verkozen. Maar hoezo gerijpt?
Dit bier wil je proberen
Ten eerste vanwege het feit dat deze heren toen al echt niet meer in de categorie “jongens” vielen en ten tweede dit bier 3 maanden gerijpt is op Laphroaig (spreekuit als la froi) whisky vaten. Dit bier is een remake van het toen gebrouwen bier waar cacao en pruimen aan toegevoegd waren. De helft van de originele batch was infused met Ardbeg whisky. De 3 maanden rijpen op Laphroaig geven dit bier een mooi geturfde smaak dat dicht bij de Ardbeg komt en op de achtergrond zorgen de pruimen en cacao voor hele nieuwe en sensationele beleving van onze 150 WATT. Een echt “must try”
Laphroaig betekent inham in een baai. Nou heeft onze brouwer totaal geen inhammen maar een volle bos haar op zijn kop en zit er nog genoeg jongentje in voor nog veel meer jongensboeken met prachtige bier verhalen. Let’s go!!
Leave a reply