HARTJE EINDHOVEN

in de Oude Schellensfabriek

BIERBROUWERIJ

+/- 16 eigen gebrouwen bieren

HUISGEMAAKTE GERECHTEN

perfect matchend met ons bier

ONTDEK, ERVAAR & GENIET

Seperator

Voor de ultieme bierbeleving bij de bron, 14 taps met wisselende bieren in uiteenlopende stijlen, heerlijke (begeleidende) gerechten en een zonovergoten terras aan rivier de Dommel. Iets te vieren of gewoon een gezellig uitje met je vrienden, familie & collega’s?

 

Café 100 Watt, het proeflokaal van de Stadsbrouwerij Eindhoven is dé unieke locatie voor uw partij of gezellige middag/avond uit. Midden in het hart van Eindhoven vind u ons proeflokaal in de karakteristieke oude Schellens fabriek.

 

 

 • Vele speciaalbieren uit eigen brouwerij
 • Huisgemaakte gerechten matchend met onze bieren
 • Hartje centrum met groot terras aan de Dommel
 • Sfeervolle stadstuin
 • De perfecte gelegenheid voor feesten & partijen
 • Uitgebreide rondleidingen door de brouwerij
 • Bierproeverijen met bijpassende hapjes

Proeflokaal tapt bijzonder bier met een mooi verhaal

Eeuwenlang telde Eindhoven meerdere bierbrouwerijen. Ze gingen echter een voor een op de fles. De laatste sloot zijn deuren in 1953, maar sinds maart van dit jaar wordt in de Lichtstad nieuwe brouwgeschiedenis geschreven. Stadsbrouwerij Eindhoven, gevestigd in een historisch industriepand aan de oever van de Dommel, raakt op stoom.

 

Het proeflokaal van Stadsbrouwerij Eindhoven oogt warm en strak tegelijkertijd. De eikenhouten vloer, de meubelen en de houten bar zorgen voor warmte. Toch kun je aan de ramen en het plafond goed zien dat je te gast bent in een oude fabriek. De tap, met zijn strakke, industriële vormgeving, sluit daar fraai bij aan. De brouwerij ligt ideaal: in het centrum van Eindhoven, vlak bij het fameuze Stratumseind. Het terras aan de oever van de Dommel biedt plaats aan 155 gasten. Daarnaast beschikt het proeflokaal over een ruime binnenplaats: ideaal voor feesten, partijen en een heerlijk zomerterras.

Bier mag dan een volksdrank zijn, het proeflokaal ademt in alle opzichten niveau. De inrichting is verzorgd, de muziek staat gedempt en je kunt een normaal gesprek met elkaar voeren. Wij bieden onze gasten de gelegenheid om op hun gemak van bier te genieten en de ware bierbelevenis te ervaren. Onze chefkok verwerkt onze bieren in zijn recepturen. Zodoende kunnen we mooie bijpassende hapjes serveren en is er de mogelijkheid voor een volledig diner. Daarnaast worden alle ingrediënten zo vers en eerlijk mogelijk ingekocht want wij staan niet alleen voor kwalitatief bier, alles hoort te kloppen. Het gaat om de totale beleving en daar hoort een goed verhaal bij.

RONDLEIDINGEN

Seperator

Wij zullen u en uw gasten ontvangen met een proefglas bier in ons Proeflokaal.
Vervolgens leiden wij u rond door de Stadsbrouwerij Eindhoven en zult u het gehele brouwproces doorlopen van A tot Z. Vervolgens nemen wij u mee naar onze buurman, “De Bottle Distillery”, waar likeuren worden gestookt met onze bieren. Uiteraard laten wij hier u hier 1 van de likeuren proeven.
We eindigen de rondleiding weer in het Proeflokaal en zullen u daar 2 eigen gebrouwen bieren laten proeven onder het genot van bijpassende hapjes.
Prijs per persoon: € 16,00 

(Vanaf groepen van 10 personen. Met minder mensen? Houd de Open Rondleidingen in de gaten die 2 keer per maand worden gegeven op http://cafe100watt.nl/rondleidingen/ .)

 

 

 

Rondleiding + 3 Proefbieren + 1 Likeur + Bijpassende hapjes

PROEVERIJEN

Seperator

Laat u verrassen in het Proeflokaal van de Eindhovense Bierbrouwerij onder leiding van een echte bierspecialist. Onze specialist neemt u mee in de wereld van onze eigen gebrouwen speciaalbieren. U proeft 6 verschillende soorten bieren waarbij passende gerechtjes worden geserveerd om de smaken nóg beter te laten uitkomen. Een 2 uur durige proeverij vol heerlijkheden en vooral gezelligheid.

 

 

Prijs per persoon proeverij: € 22,50

Prijs persoon proeverij + rondleiding:  € 27,50

(Vanaf 10 personen. Bent u met minder personen? Wij hebben ook heerlijke proefplankjes per persoon te bestellen die u kunt nuttigen in ons proeflokaal of op ons terras)

 

 

Proeverij + (rondleiding brouwerij en bottle distillery) + 6 Proefbieren + 1 likeur + Bijpassende gerechtjes

NIEUWS

Seperator

 • Brunchen & Dineren met Pasen! Eerste & tweede Paasdag Brunchen is het beste van 2 werelden; Ontbijt & lunch, warm & koud, hartig &...

 • Lente Bierdiner 27 + 28 + 29 Maart 2018 | Aanvang 19.00 uur Yes! ‘T is alweer bijna Lente en daar worden we vrolijk van! Goodbye dikke stamppott...

 • Het beste van onze boeren Ambachtelijk 5 gangen bierdiner 31 Januari + 1 Februari | Aanvang 19.00 uur   Deze editie van ons foodpairing bierdiner...

 • ...

X