DELIGHTFUL CRAFT BEER

Seperator

Eeuwenlang telde Eindhoven meerdere bierbrouwerijen. Ze gingen echter een voor een op de fles. De laatste sloot zijn deuren in 1953, maar sinds maart van dit jaar wordt in de Lichtstad nieuwe brouwgeschiedenis geschreven. Stadsbrouwerij Eindhoven, gevestigd in een historisch industriepand aan de oever van de Dommel, raakt op stoom.

 

Altijd iets nieuws
We gaan vier lijnen maken. Standaardbieren, waaronder pils, nieuwe standaardbieren, waaronder russian imperials en ipa’s, seizoensbieren en tot slot limited editions. De recepten van de oude Eindhovense bierbrouwerijen zijn allemaal verloren gegaan. Daarom ontwikkelt onze brouwmeester alle recepten zelf. Hij is continu op zoek naar nieuwe smaken. Momenteel is hij bezig met een russian imperial met vanille, een winterbier (quadrupel) met sinaasappel, cacao, kaneel, laurier en rozijnen, een bier met mango met rode pepers en een sterke ‘saison’ met citroengras en limoen. Kortom: je kunt hier altijd weer iets nieuws proeven en veel van de bieren hebben we hier exclusief op vat.

RONDLEIDINGEN

Seperator

Wij zullen u en uw gasten ontvangen met een proefglas bier in ons Proeflokaal.
Vervolgens leiden wij u rond door de Stadsbrouwerij Eindhoven en zult u het gehele brouwproces doorlopen van A tot Z. Vervolgens nemen wij u mee naar onze buurman, “De Bottle Distillery”, waar likeuren worden gestookt met onze bieren. Uiteraard laten wij hier u hier 1 van de likeuren proeven.
We eindigen de rondleiding weer in het Proeflokaal en zullen u daar 2 eigen gebrouwen bieren laten proeven onder het genot van bijpassende hapjes.
Prijs per persoon: € 16,00

(Vanaf groepen van 10 personen. Met minder mensen? Houd de Open Rondleidingen in de gaten die 2 keer per maand worden gegeven via deze website of onze Facebookpagina)

 

 

 

Rondleiding + 3 Proefbieren + 1 Likeur + Bijpassende hapjes

PROEVERIJEN

Seperator

Laat u verrassen in het Proeflokaal van de Eindhovense Bierbrouwerij onder leiding van een echte bierspecialist. Onze specialist neemt u mee in de wereld van onze eigen gebrouwen speciaalbieren. U proeft 6 verschillende soorten bieren waarbij passende gerechtjes worden geserveerd om de smaken nóg beter te laten uitkomen. Een 2 uur durige proeverij vol heerlijkheden en vooral gezelligheid.

 

 

Prijs per persoon proeverij: € 22,50

Prijs persoon proeverij + rondleiding:  € 27,50

(Vanaf 10 personen. Bent u met minder personen? Wij hebben ook heerlijke proefplankjes per persoon te bestellen die u kunt nuttigen in ons proeflokaal of op ons terras)

Proeverij + (rondleiding brouwerij en bottle distillery) + 6 Proefbieren + 1 likeur + Bijpassende gerechtjes

X